Een Life Coach helpt mensen hun eigen leven vorm te geven vanuit hun diepste wensen en talenten in alle levenssferen en levensfasen.

Life Coaching onderzoekt drie wezenlijke levensvragen: 

  • wie ben ik?
  • wat kan ik?
  • wat wil ik?

Het is een vorm van coaching waarin het hele leven van de mens onder de loep wordt genomen. Dit in tegenstelling tot de meeste andere vormen van coaching waarin alleen naar de werksfeer wordt gekeken. Het doel van Life Coaching is om het levensgeluk op alle levensgebieden te verhogen.  Middels lichaamsgerichte coaching, leer je je lichaam en de gevoelens die in je lichaam huizen beter kennen. Lichaamswerk is een manier om via je lichaam en beweging jezelf te onderzoeken. Daarbij wordt uitgegaan van de gedachte dat je persoonlijkheid zich uitdrukt in je lichaam.

Bewustwording van het eigen lichaam.

Middels houdings- en bewegingsoefeningen wordt je meer bewust van je eigen lichaam en de signalen die je lichaam geeft. Je wordt alert op je ademhaling, je spierspanning en waar je energie vasthoudt of vrij laat stromen. Op deze manier wordt je lichaam een informatiebron die jou aangeeft wanneer je uit balans dreigt te raken.