Als kind woonde ik bij mijn oma in een klein dorpje aan een rivier.

Toen ik 6 jaar was, was ik me ervan bewust dat ik haar moest helpen. Maar dat kon alleen als ik het dorpje zou verlaten om elders aan mijn toekomst te werken. Ik had een doel. En om dat doel te bereiken, moest ik mijn leven veranderen.

20 jaar later studeerde ik aan de universiteit af als psycholoog. Ik werkte in de jaren daarna met veel passie en toewijding bij een publieke instelling in Colombia, en hielp daar veel kwetsbare cliënten.

De liefde bracht me uiteindelijk naar Nederland. En de liefde om te zorgen heb ik meegenomen.

Sinds 4 jaar ben ik in Nederland werkzaam in de ouderenzorg, en dat geeft me veel voldoening. Ik doe dit werk op mijn manier, vanuit mijn cultureel sociale achtergrond: met passie, toewijding, en met de nadruk op menselijkheid. Ik doe het met dezelfde intentie als toen ik 6 jaar was. Mensen helpen zit in mijn aard.  

IMG_4168.jpg

Mijn persoonlijke motieven.

Mijn passie is werken met mensen. Mensen helpen die in moeilijke situaties verkeren, en het bieden van de juiste ondersteuning. Door mijn achtergrond en werkervaring als psychologe heb ik veel ervaring opgedaan met kwetsbare groepen. Ik heb binnen een publieke instelling in mijn moederland jarenlang ondersteuning geboden aan mensen die uit een gewapend conflict komen. Veelal arme mensen die als kind tegen hun wil in gerekruteerd zijn, en jaren later weer in de maatschappij terecht zijn gekomen. Getekend door traumatische ervaringen. 

Ik bood deze mensen als psychologe begeleiding en sturing. Ik motiveerde ze om weer wilskrachtig te worden, en om hun zelfvertrouwen weer terug te vinden. Om weer nieuwe mogelijkheden en uitdagingen te zien in het leven. Zowel op persoonlijk als op professioneel vlak.

Na enige tijd kon ik positieve veranderingen waarnemen bij mijn ‘cliënten’. Als je ziet dat iemand gaandeweg een andere levensvisie ontwikkelt en het geloof in zichzelf terugvindt, dan geeft dit erg veel voldoening.